Samenspel, balletje trappen bij NAC

We leggen deze editie de focus op techniek. Op het trainingscomplex in Zundert gaat het duo Bodi Brusselers en Désirée Wolfhagen voetvolleyend de strijd aan met Giovanni Korte en Jasper Vreugdenhil.

Geoefend heeft ze niet. Dat was wel de bedoeling, alleen het achtjarige zoontje van Désirée Wolfhagen bedacht zich op enig moment dat het toch geen zin zou hebben. Maar de Bredase advocate staat er toch maar mooi, in haar dunne kleding op een koude winternamiddag. Samen met Bodi Brusselers aan één kant van het net. De jonge aanvaller is zo attent om een paar voetbalschoenen voor zijn teamgenote te regelen. De kleurrijke kicksen van Jordan van der Gaag zitten Désirée als gegoten. Als zelfstandig advocate (handelsrecht, ondernemingsrecht, huurrecht) is het voor Désirée wel eens leuk om met zijn tweeën de strijd aan te gaan. Hoe anders is het in het dagelijks leven voor Jasper Vreugdenhil, met Giovanni Korte aan de andere kant van het net. Zijn bedrijf Brand Masters begon in 2012 met drie mensen, nu zijn dat er 63. Jasper heeft altíjd mensen om zich heen. Zijn team zoekt in heel Europa naar nieuwe afzetkanalen voor producenten uit de foodsector.

TECHNIEK
Aan de zijde van Jasper en Giovanni gaat de bal makkelijk rond. Hoofd, dijbeen, voet: ze gebruiken alles om de bal hoog te houden en over het net te spelen. De voetbalervaring (25 jaar VV Klundert) komt Jasper goed van pas. Vooraf zorgt hij al voor hooggespannen verwachtingen. “Mijn gebrek aan snelheid is een minpunt, maar ik heb een redelijke technische bagage”, zegt hij. Het blijkt zeker geen  grootspraak.

Bij Bodi en Désirée gaat het iets moeizamer. Sportiviteit genoeg bij Désirée, maar halve marathons, bokstrainingen, spinning en in een ver verleden zelfs een Nederlands springkampioenschap bij de pony’s zijn helaas geen garantie voor het beheersen van de bal. Het mag bij de geduldige Bodi de pret niet drukken. “Probeer iets beter naar de bal te kijken”, roept hij als hij achter een wegspringende bal aanrent. Na een paar minuten gaat het al beter en ontstaan er zowaar enkele rally’s.

BRANDENDE B-SIDE
Ondanks de kou, zit de stemming er goed in. Na afloop vragen de NAC-spelers hoe lang de businessclubleden al bij NAC komen. In het geval van Jasper gaat de historie terug tot vóór de geboorte van beide spelers. “Toen de oude B-Side in brand vloog, stond ik precies naast degene die de fakkel tegen het dak hield.” Het is een anekdote die Giovanni en Bodi alleen kennen ‘van horen zeggen’. Désirée kondigt aan dat ze in de winterstop met de Business Club meegaat naar het trainingskamp in Portugal. In het verleden ging ze ook al mee naar Valencia. Dat waarderen de spelers. Giovanni: “Dan zien we elkaar in elk geval weer snel.” 

Geschreven door : Désirée Wolfhagen