Verstand van juridische zaken

Hoe het begon “In 5VWO liep ik een dagje mee met een advocaat en tijdens de zitting die ik toen bijwoonde, dacht ik: dit vind ik leuk! Dit wil ik ook doen.” Zo gezegd, zo gedaan. Désirée rondde de studie rechten af en werkt inmiddels alweer ruim twintig jaar als advocaat. Het enthousiasme voor het procederen is nooit verdwenen. Maar ook advieswerkzaamheden (inclusief het opstellen van contracten) doet Désirée met veel enthousiasme.

Persoonlijk en eerlijk “Binnen mijn praktijk richt ik mij met name op de zakelijke markt, waarbij huurrecht, ondernemings- en handelsrecht mijn specialismen zijn. Ik vind het geweldig om mij voor een cliënt in te zetten; alles eraan doen om de belangen van de cliënt te behartigen en samen te werken aan een zo positief mogelijke uitkomst van de zaak. Hierbij vind ik het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen. Persoonlijk contact staat daarom altijd voorop. Cliëntcontact hoeft immers niet stijf te zijn om het zakelijk te houden. Daardoor ontstaat een wisselwerking, hetgeen resulteert in een groter inzicht in (de organisatie van) de cliënt, het product en in de relevante feiten. Het geven van een eerlijk advies is wat ik daarbij altijd nastreef. Ik maak duidelijk wat mij als advocaat de juiste keuze voor een cliënt lijkt. Cliënten waarderen over het algemeen dat beetje sturing.”

Gunstig tarief
“Doordat ik een kantoor aan huis heb (met overigens een stijlvolle besprekings- en presentatieruimte) kan ik een gunstig tarief, zonder de gebruikelijke procentuele opslag aan kantoorkosten, hanteren.  Bovendien breng ik de eerste honderd kilometer bij cliëntbezoeken niet aan de cliënt in rekening. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.”

Geschreven door : Désirée Wolfhagen